Αντιαλλεργικά Γάλατα

Είναι γνωστό ότι οι αλλεργίες αποτελούν εξατομικευμένες δυσμενείς αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι σε πρωτεΐνες οι οποίες φυσιολογικά δεν είναι επικίνδυνες. Πρωτεΐνες αυτές βρίσκονται σε όλες τις τροφές που μπορεί να λαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός, τις αντιλαμβάνεται λανθασμένα σαν ξένες και αντιδρά εναντίον τους. Οποιαδήποτε τροφή μπορεί θεωρητικά να προκαλέσει τροφική αλλεργία. Σε μικρές ηλικίες οι πιθανότητες αλλεργικής αντίδρασης είναι πολύ περισσότερες.

Τροφική αλλεργία περιλαμβάνει ευρύ φάσμα εκδηλώσεων που εξαρτάται από το είδος της τροφής (αντιγόνο) και από το μηχανισμό υπερευαισθησίας που αυτή διεγείρει (αντίσωμα) π.χ Διαρροϊκές κενώσεις, Εμετοί, Κοιλιακά άλγη ή συνδυασμός τους, Κακή θρέψη, Στασιμότητα ή καθυστέρηση ανάπτυξης, Έκζεμα, Κνίδωση αγγειοοίδημα, Έξαρση ατοπικής δερματίτιδας .

Για την αντιμετώπιση της τροφικής αλλεργίας η μοναδική δυνατότητα που υπάρχει σήμερα είναι η αποφυγή του αιτιολογικού παράγοντα. Στα βρέφη με αλλεργία στο γάλα αγελάδας συστήνεται αποκλειστικός θηλασμός, ενώ η μητέρα υποβάλλεται σε δίαιτα χωρίς γάλα και γαλακτερά. Εάν ο θηλασμός δεν είναι εφικτός χορηγούνται ειδικά αντιαλλεργικά γάλατα με υδρολυμένη πρωτεΐνη.

Τα Αντιαλλεργικά Γάλατα χορηγούνται σε βρέφη με διαγνωσμένη αλλεργία στο γάλα της αγελάδας ή της σόγιας καθώς και σε μια σειρά σοβαρών παθήσεων όπως είναι η παγκρεατική ή ηπατική ανεπάρκεια και η εντερική δυσαπορρόφηση ποικίλης αιτιολογίας. Περιέχουν εκτενώς υδρολυμένη πρωτεΐνη αγελαδινού γάλακτος. Τα γάλατα αυτά είναι έως και 100 φορές λιγότερο αλλεργιογόνα από τα κοινά γάλατα αλλά όχι απολύτως υποαλλεργικά και η κακή γεύση τους τα κάνει δύσκολα ανεκτά από βρέφη μεγαλύτερα των 3 μηνών που έχουν γευστικές εντυπώσεις από προηγούμενη σίτιση με πλήρη γάλατα.

Alfamino 400gr Βρεφικό Γάλα

Alfamino 400gr Βρεφικό Γάλα

Alfamino 400gr βρεφικό γάλα, διατροφικά πλήρες και κατάλληλο ως μοναδική πηγή διατροφής για παιδιά με σοβαρές τροφικές αλλεργίες.

Novalac Aminova LCP 400gr Βρεφικό Γάλα

Novalac Aminova LCP 400gr Βρεφικό Γάλα

Novalac Aminova LCP 400gr βρεφικό γάλα σε σκόνη για τη διατροφική αντιμετώπιση αλλεργιών στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος και πολλαπλών τροφικών αλλεργιών.

Nutricia Neocate Junior 400gr

Nutricia Neocate Junior 400gr

Το Neocate Junior είναι διαιτητικό τρόφιμο με ουδέτερη γεύση για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς. Θρεπτικό σκεύασμα σε μορφή σκόνης με βάση μη αλλεργιογόνα αμινοξέα.

Nutricia Neocate Junior Vanilla 400gr

Nutricia Neocate Junior Vanilla 400gr

Το Neocate Junior είναι διαιτητικό τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς. Θρεπτικό σκεύασμα σε μορφή σκόνης με βάση μη αλλεργιογόνα αμινοξέα, σε κουτί 400g.

Nutricia Neocate Syneo 400gr

Nutricia Neocate Syneo 400gr

Neocate Syneo διαιτητικό τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς. Βρεφική φόρμουλα σε μορφή σκόνης με βάση μη αλλεργιογόνα αμινοξέα, σε κουτί 400gr.

Neocate LCP 400gr Βρεφικό Γάλα

Neocate LCP 400gr Βρεφικό Γάλα

Το Neocate LCP ειδικό συμπλήρωμα διατροφής με βάση τη καζεΐνη, χωρίς λακτόζη. Περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Neocate Nutra 400gr Βρεφική Κρέμα

Neocate Nutra 400gr Βρεφική Κρέμα

Το Neocate Nutra ειδικό συμπλήρωμα διατροφής για παιδιά και βρέφη από 6 μηνών και άνω με σοβαρή τροφική αλλεργία. Ελεύθερο πρωτεΐνης γάλακτος και γλουτένης.

Althera 450gr Βρεφικό Γάλα

Althera 450gr Βρεφικό Γάλα

Το γάλα σε σκόνη Althera είναι διατροφικά πλήρες και κατάλληλο για αποκλειστική διατροφή του βρέφους μέχρι 6 μηνών.

Almiron Pepti MCT 450gr Βρεφικό Γάλα

Almiron Pepti MCT 450gr Βρεφικό Γάλα

Almiron Pepti MCT ειδικό γάλα για βρέφη με διαγνωσμένη αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος και δυσαπορρόφηση.

Όλα τα Αντιαλλεργικά Γάλατα Και Κρέμες