Η γαστροστομία εξασφαλιζει την σίτιση και την ενυδατωση του ασθενους ανεξάρτητα της ικανοτητας κατάποσης του ετσι καλύπτονται με σχετική ασφάλεια οι καθημερινές αναγκες του .Οι οδοί χορήγησης είναι τρεις : Ρινογαστρική , Ρινοεντερική και 3 είδη Στομίας (Γαστροστομία , Νηστιδοστομία , Τραχηλική οισοφαγοστομία) .

Υπάρχουν δύο τρόποι σίτισης ασθενών με Γαστροστομία.

Ο ένας με χορήγηση  θρεπτικών συστατικών με σύριγγα σίτισης  σε 4-5 μικρά γεύματα  ή και περισσότερα μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και ο άλλος με συνεχή έγχυση μέσω συσκευής που λειτουργεί είτε με τη βαρύτητα είτε μέσω αντλίας.

Όποιον τρόπο και να επιλέξουμε, υπάρχει μια βασική αρχή που πρέπει να κατανοήσουμε και να τηρούμε – πρέπει να αποφεύγουμε να σιτίζουμε με μεγάλες δόσεις.

Αν και η πρώτη μέθοδος είναι πιο συνηθισμένη, η δεύτερη έχει κάποιες ενδείξεις και πλεονεκτήματα, που αξίζει να σημειωθούν.

Το στομάχι δεν πρέπει να δέχεται απότομες  ποσότητες δόσεις τροφής καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο δυσλειτουργιών, η κυριότερη απο τις οποίες είναι  η διάρροια.

Γι’ αυτο το δίνουμε στάγδην  με ελεγχόμενο ρυθμό, είτε με αντλία είτε από ασκό που στάζει με τη βαρύτητα, όπως ο ορός. Όταν χορηγείται το διάλυμα με τη βαρύτητα υπάρχουν κάποιες απλές διαδικασίες στις οποίες εκπαιδεύσετε το οικείο  περιβάλλον του ασθενούς, αμέσως μετά την τοποθέτηση του καθετήρα.

  1. Αποφεύγεται η απότομη χορήγηση μεγάλου όγκου τροφής στο στομάχι και έτσι διευκολύνονται ο περισταλτισμός και η κένωση του στομάχου, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
  2. Είναι πιο ομαλή η απορρόφηση της γλυκόζης,  με συνέπεια τη μείωση του γλυκαιμικού φορτίου και την αύξηση του σακχάρου.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν παρασκευάσει θρεπτικά διαλύματα που , περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ένας άνθρωπος ( λευκώματα, λίπη, υδατάνθρακες, βιταμίνες,ιχνοστοιχεία μέταλλα) στις σωστές αναλογίες, σύμφωνα με την ηλικία του κάθε ασθενούς και τις ιδιαίτερες ανάγκες  του δείτε τα προϊόντα εδώ .

Τα διαλύματα εντερικής σίτισης παρέχονται  100% δωρεάν από  τον  ΕΟΠΥΥ.

Προβολή όλων των 12 αποτελεσμάτων

Show sidebar
Εμφάνιση 12 24 36
Enfit-Σύριγγες-10ml-60ml
Κλείσιμο

Enfit Σύριγγες 10ml & 60ml

Ειδικές σύριγγες που συνδέονται με ασφάλεια στη γαστροστομία. Υπάρχουν σύριγγες των 10ml για υγρά και διαλύματα και των 60ml για
flocare-800-universal-set
Κλείσιμο

Flocare 800 Universal Set Σωλήνες Σίτισης

Flocare 800 Universal Set σωλήνες σίτισης για τη σύνδεση του καθετήρα/της στομίας με τη συσκευή flocare Univerlal 800 και τα κατάλληλα θρεπτικά σκευάσματα της εταιρίας που θα επιλέξετε.
FLOCARE INFINITY BOTTLE SET ΣΩΛΗΝΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ
Κλείσιμο

Flocare Infinity Bottle Set Σωλήνες Σίτισης

Flocare Infinity Bottle Set σωλήνες σίτισης για τη σύνδεση του καθετήρα/της στομίας με τη συσκευή flocare Infinity και τα κατάλληλα θρεπτικά σκευάσματα της εταιρίας που θα επιλέξετε.
FLOCARE INFINITY PACK SET ΣΩΛΗΝΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ
Κλείσιμο

Flocare Infinity Pack Set Σωλήνες Σίτισης

Flocare Infinity Bottle Set σωλήνες σίτισης για τη σύνδεση του καθετήρα/της στομίας με τη συσκευή flocare Infinity και τα κατάλληλα θρεπτικά σκευάσματα της εταιρίας που θα επιλέξετε.
FLOCARE INFINITY TOP REFILL ΣΑΚΟΣ ΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 1.3L
Κλείσιμο

Flocare Infinity Top Refill Σάκος Εντερικής Διατροφής 1.3L

Flocare Infinity Top Refill σάκος εντερικής διατροφής με σωλήνα σίτισης για τη σύνδεση του καθετήρα/της στομίας με τη συσκευη flocare Infinity και τα κατάλληλα θρεπτικά σκευάσματα της εταιρίας που θα επιλέξετε.
FLOCARE PUR CH 08 & 14 ΡΙΝΟΓΑΣΤΡΙΚΟΙ ΚΑΘΕΤΗΡΕΣ
Κλείσιμο

Flocare PUR ch 08 & 14 Ρινογαστρικοί Καθετήρες

Flocare PUR ch 08 &amp 14 ρινογαστρικοί καθετήρες διαθέσιμοι σε 110cm μήκος και 8 &amp 14 Charrieres. Με υλικά εύχρηστα και φιλικά προς το δέρμα. Βέλτιστη εκροή.
FLOCARE UNIVERSAL GRAVITY SET ΣΩΛΗΝΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ
Κλείσιμο

Flocare Universal Gravity Set Σωλήνες Σίτισης

Flocare Universal Gravity Set σωλήνες σίτισης για σύνδεση του καθετήρα/της στομίας με τη χρήση της βαρύτητας (Χωρίς κάποια συσκευή ) και τα κατάλληλα θρεπτικά σκευάσματα της εταιρίας που θα επιλέξετε, είτε έχουν στενό ή ευρύ στόμιο.
Freego Συσκευή Εντερικής Σίτισης Με Ασκό
Κλείσιμο

Freego Συσκευή Εντερικής Σίτισης

Freego συσκευή εντερικής σίτισης μέσω αντλίας για σίτιση ειδικής διατροφής για γαστροστομία.
Nutricia Μεταβατικός Σύνδεσμος
Κλείσιμο

Nutricia Μεταβατικός Σύνδεσμος

Nutricia μεταβατικός σύνδεσμος, ειδικός σύνδεσμος για σίτιση ειδικής διατροφής για γαστροστομία.
Προέκταση Γαστροστομίας
Κλείσιμο

Προέκταση Γαστροστομίας

Υπάρχουν 2 προεκτάσεις γαστροστομίας μικρού και μεγάλου διαμετρήματος με υποδοχές για να συνδέονται με άλλα ανταλλακτικά, σύριγγες, αντλίες.
Σετ Γαστροστομίας Με Μπαλόνι
Κλείσιμο

Σετ Γαστροστομίας Με Μπαλόνι

Σετ γαστροστομιας με ομόκεντρο μπαλόνι σε διάμετρους από 12fr-28fr. Κατασκευάζονται από υψηλής καθαρότητας ιατρικού βαθμού σιλικόνη.
Σετ Γαστροστομίας Χαμηλού Προφίλ
Κλείσιμο

Σετ Γαστροστομίας Χαμηλού Προφίλ

Σετ καθετήρα γαστροστομίας χαμηλού προφίλ με σκοπό τη διοχέτευση τροφής και σκευασμάτων, κατευθείαν στο στομάχι.